Het Moncrabeau gezelschap

Hallo, beste vrienden !

De 40 Molons vormen een zingend, folkloristisch en filantropisch gezelschap. Het gezelschap is waarschijnlijk het oudste in Wallonië omdat dit in 1843 werd gesticht.

U kunt ons in de straat horen zingen maar ook op onze enorme praalwagen gesleept door een tractor of een 4motion. We zingen liedjes in het Frans of in ons Waals dialect. We vormen een orkest met traditionele maar ook met vreemde instrumenten : de mirlitons of kazoo’s.

De doelen van het gezelschap zijn filantropie en divertimento. Ons woord is « Plezier en Liefdadigheid. Plezier vinden en geven, maar ook voor de noodlijdenden zorgen.Daarom  tonen  we een spaarpot naar het publiek om geld te verzamelen voor de verborgen arme mensen in en buiten de stad. Elk cent in het pot gaat dadelijk naar de noodlijdenden. We helpen ze altijd discreet en met tact. « De linkerhand weet niet wat de rechterhand geeft ».

Daarboven zijn de Molons keien in moppen vertellen. Ze zijn vrolijke leugenaars en vertellen moppen om het publiek plezier te maken en lachen.

Wilt u misschien met een groep wat meer weten over the gezelschap of ons lokaal bezoeken om de rare instrumenten te bekijken ? Geen probleem ! Het is gratis…behalve enkele munten in het spaarpot om onze noodlijdenden te helpen….

Neem contact met : 

Claude DELLISSE
Verantwoordelijk voor Cultuur en Jeugd

ce.dellisse@yahoo.fr

Les commentaires sont fermés.